Search
Close this search box.

Frank Groot Koerkamp

Senior Content Manager en Online Specialist. Generalist met meer dan 20 jaar ervaring in het bedenken, bouwen, onderhouden en verbeteren van websites.

Kernwoorden: pragmatisch – improviserend – data driven – resultaatgericht. En kennis = delen.

Frank Groot Koerkamp pasfoto vrijstaand
texture 2 min

Internet 1.0: html en tabellen vormgeving

In 1996 kwam ik voor het eerst met het internet in aanraking. Het was ‘Love @ First Byte’! Ik was direct gefascineerd door de mogelijkheden van dit toen nog onbekende medium. Ik besloot me in het internet te verdiepen. Hoe werkt het? Hoe kan ik zelf pagina’s maken en links leggen naar andere bronnen? Ik leerde html en bouwde al snel mijn eerste websites. In 1997 bouwde ik mijn eerste officiële website: een intern internet bij een ICT bedrijf. Het was allemaal zo nieuw dat ik niet eens wist dat ik een intranet had gebouwd!
De fascinatie voor het internet is nooit meer weggegaan, is alleen maar sterker geworden. En net als het internet zelf, heb ik me sindsdien continue ontwikkeld.

Content Management Systemen

In eerste instantie werden de sites die ik ontwierp en bouwde alleen maar mooier en beter dankzij CSS en scripttalen. Met de toename van het aantal pagina’s per site, werd iedere website kwetsbaar voor fouten en kostte het onderhoud meer tijd. Er waren gelukkig al oplossingen voorhanden, CMS’en in de vorm van Drupal, Joomla en WordPress. Ik starte met experimenteren en begon websites te bouwen in allerlei systemen. Ik had het uitproberen van CMS-en een tijd lang als hobby en denk met plezier en soms zelfs weemoed terug aan Expression Engine, ModX, TextPattern en Concrete5.

Interim content manager

Mijn kennis en interesse in CMS-en kwam enorm goed van pas toen ik me in 2007 ook beschikbaar stelde voor interim klussen naast mijn werkzaamheden voor het MKB. Mijn eerste kennismaking met Tridion bij Nuon in Arnhem zal ik niet snel vergeten. Dagenlang heb ik mijn weg gezocht in Tridion, zoekende naar de logica in het systeem. Kenners van de ‘gele’ en ‘paarse’ mappen zullen weten wat ik bedoel… Maar ik worstelde en kwam boven om vervolgens meerdere jaren intensief met Tridion te werken.
Na mijn eerste interimklus bij Nuon volgden er nog veel meer. Het bouwen en migreren van grote websites werd mijn specialiteit.

Boost in mijn ontwikkeling

Werken in teams met specialisten op het gebied van UX, visueel ontwerp informatie architectuur, development, webstatistieken, zoekmachines en conversie had grote impact op me. Ik maakte kennis met nieuwe, andere vakgebieden en probeerde zoveel mogelijk te leren van mijn collega’s. Ik ontdekte er volop nieuwe uitdagingen en het gaf een boost aan mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Conciërge van websites

Ik geef mezelf tegenwoordig wel eens de geuzennaam ‘conciërge van websites’. Dat klinkt misschien gek maar denk maar eens terug aan je eigen middelbare school. De conciërge was daar de ‘unsung hero’ die precies wist wat er in en rond school gebeurde. Van de ruzies van leerlingen op het schoolplein tot de notoire te laat komers. Diezelfde conciërge kent ook alle hoeken van het gebouw en weet wat de staat van het schoolgebouw is. Daarbij had hij veel inzicht in wat er in die school gebeurde, zowel bij de docenten als bij de leerlingen. De conciërge weet bijna alles…

Wat maakt mij dan tot de ‘conciërge van websites’? Met mijn kennis van SEO weet ik wat er rondom een website speelt. Mijn technische kennis stelt me in staat de status van de website te beoordelen en die te verbeteren. En met mijn kennis van data kan ik vertellen wat er op de website gebeurt. Net als die vertrouwde conciërge van vroeger heb ik het totaaloverzicht en daar kan ik mijn acties op instellen.

Mijn interesse in het medium internet, mijn opleidingen en studies en werkervaringen hebben me gevormd tot een goed getrainde generalist op het gebied van internet en websites.

Contact

Kan ik je helpen met jouw project? Stuur me een bericht of bel me.