Search
Close this search box.

Kennis & Opleidingen

Wat mij jaren geleden motiveerde om te kiezen voor de ICT en het internet was het feit dat deze vakgebieden altijd in ontwikkeling zijn. Er is altijd wat nieuws te doen en te leren en dat sluit perfect aan bij mijn nieuwsgierige en leergierige karakter! Ik ben nooit uitgeleerd!

Boekenkast
texture 2 min

Opleiding

Na mijn VWO heb ik de opleiding Staats Praktijk Diploma Bedrijfsadministratie (een soort HEAO) gevolgd. Hoewel ik van cijfers hou, ging mijn voorliefde in de jaren 90 toch al lang uit naar hardware en software. In 1995 startte ik bij een ICT bedrijf en kon ik van mijn  hobby mijn beroep maken!

Na enkele jaren in de traditionele IT te hebben gewerkt, ging vanaf 2000 de focus vol op het internet. Hiervoor heb ik de volgende opleidingen gevolgd.

JaarOpleiderInhoud opleiding
2021Analytics ManiaGooge Tag Manager + Google Analytics 4
2021ConsumPsyCopywriting voor conversie
2021Data DrivenGoogle Data Studio + Online Marketing
2021 - 2020Conversion XLDigital Analytics + Content Marketing
2016Online DialogueMaster of Online Persuasion
2014LectricConversie Optimalisatie

Front End & Ontwerpen

Ik ben in 1996 mijn carrière gestart met Photoshop om websites te ontwerpen om die vervolgens met HTML (en later CSS) te bouwen. Websites bedenken en bouwen doe ik nog steeds graag en vaak! Ik kan me dan ook nog steeds prima redden met onderstaande technieken en tools:

HTML
CSS
JavaScript
Adobe XD
Balsamiq Mock-ups
Sketch

SEO & Digital Analytics

Vanaf 2005 kreeg ik in de gaten dat het succes van een website niet alleen afhing van een mooi design en vlotte teksten, je moest ook worden gevonden door zoekmachines als Google. Daarbij kwam het besef dat als je niet meet, je feitelijk ook niks weet. Zoekmachine-optimalisatie, webstatistieken en conversie optimalisatie hadden dan ook al snel mijn onverdeelde aandacht!

Kennis van SEO als vakgebied
On Site en On Page SEO optimalisaties
Screaming Frog
Semrush
Google Analytics Universal
Google Analytics 4
Google Tag Manager
Google Data Studio
Google Search Console

Content Management System

Ik werk al bijna 20 jaar professioneel met CMS’en en heb dan ook ruime ervaring opgedaan met:

WordPress
Umbraco
Dot Net Nuke
Sharepoint
Tridion
Sitecore

Wat ik kan doen

Afgezien van mijn opleidingen en opgedane kennis, heb ik ook veel ervaring op veel vlakken. Onderstaand een overzicht van wat ik heb gedaan en voor jou kan doen.

Content Audit

Welke content is kwalitatief goed en wordt veel gelezen? Ik licht een website door (kwalitatief en kwantitatief) en categoriseer alle content. Deze content vormt de basis voor migratie, informatie-architectuur en content marketing.

SEO Audit

Hoe staat een website er voor in Google? Wordt deze goed gevonden en op welke zoekwoorden? Zijn er technische blokkades? Hoe zit het met de snelheid op mobiel? Ik onderzoek de technische staat van een  website en beng de actuele situatie in kaart. Dit is het startpunt voor optimalisaties.

Content Management

Ik zet mijn kennis en ervaring met CMS’en graag in om websites te migreren of te onderhouden. Maar ik deel mijn kennis ook en leid graag andere content managers op zodat hun niveau verbetert. En bij migraties leid ik met een gemak een team content managers.

Website migratie

Bij complexe website migraties komt alles bij elkaar: content, data, techniek, webdevelopment, zoekmachines en meer. In dit soort situatie voel ik me als een vis in het water en kan ik meerdere rollen vervullen. Uitvoerend, onderzoekend maar ook leidend.


Webmaster Applicatiebeheerder

Door mijn technische kennis en ruime ervaring met CMS’en kan ik voor een CMS als applicatiebeheerder optreden. Ik ben dan de schakel tussen de organisatie en de (externe) webdevelopers. Ik zorg dat gebruikers ongestoord hun werk konden doen.


Digital Analyst

In de laatste 5 jaren ben ik steeds meer actief als Digital Analyst. Het configureren van Google Analytics via Google Tag Manager. Data analyseren en rapportages en dashboards inrichten in Google Data Studio voor het management team en de content eigenaren.

 

Kan ik jou helpen?

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een website? Of bij een complexe migratie van een internet of intranet? Of wellicht wil je meer inzicht krijgen in de prestaties van je website en dit verbeteren? Daag mij uit, ik help je graag!