Search
Close this search box.

Love @ First Byte

Op de pagina vertel ik graag wat over mezelf, over Frank Groot Koerkamp. Ik zal tijd besparen door het niet te hebben over mijn ZX Spectrum en de hele serie computers die ik daarna zelf heb gebouwd. Maar ik heb een grote passie voor hardware en software, de ICT is echt mijn wereld.
 
In 1995 kwam ik voor het eerst met het internet in aanraking. Het was ‘Love @ First Byte’! Ik was direct gefascineerd door de mogelijkheden van dit toen nog onbekende medium. Ik besloot me in het internet te verdiepen. Hoe werkt het? Hoe kan ik zelf pagina’s maken en links leggen naar andere bronnen? Ik leerde html en bouwde al snel mijn eerste websites. In  1997 bouwde ik mijn eerste officiële website: een intern internet bij een ICT bedrijf. Het was allemaal zo nieuw dat ik niet eens wist dat ik een intranet had gebouwd!
 
De fascinatie voor het internet is nooit meer weggegaan, is alleen maar groter geworden. En net als het internet zelf heb ik me sindsdien razendsnel ontwikkeld. In eerste instantie werden de sites die ik ontwierp en bouwde alleen maar mooier en beter dankzij CSS en scripttalen. Wel had ik snel in de gaten dat de statische website zijn limieten kende: onderhoudsintensief en daarbij foutgevoelig in gebruik. De overstap naar een Content Management System (CMS) was voor mij even logisch als noodzakelijk. Het testen en gebruiken van CMS-en werd een hobby. Naast Joomla, Drupal en WordPress heb ik gewerkt en geëxperimenteerd met Expression Engine, ModX, TextPattern, Concrete5 en nog talloze andere systemen. 
 
Mijn interesse in CMS-en kwam enorm goed van pas toen ik me in 2007 ook beschikbaar stelde voor interim klussen naast mijn opdrachten voor het MKB. Mijn eerste kennismaking met Tridion bij Nuon in Arnhem zal ik niet snel vergeten. Dagenlang heb ik mijn weg gezocht in Tridion, zoekende naar de logica in het systeem. Kenners van de ‘gele’ en ‘paarse’ mappen zullen weten wat ik bedoel… Maar ik worstelde en kwam boven om vervolgens meerdere jaren intensief met Tridion te werken.
 
Werken in een groot internetteam en met verschillende specialisten had ook een enorme impact op mijn ontwikkeling. Ik leerde over UX, informatie architectuur, webstatistieken, zoekmachines en conversie. Het inspireerde en motiveerde me om hard te gaan leren om andere taken uit te kunnen voeren naast content management en het bouwen van websites.
 
Zo’n 13 jaar later kan ik je vertellen dat ik enorm veel heb geleerd en me heb ontwikkeld tot een echte internet generalist. Zie hieronder een overzicht van mijn vaardigheden

Algemeen

Opleidingen

Visual Basic / Webdeveloper
Lectric Leergang SEO
Lectric Content Strategie
Lectric Conversie Optimalisatie
Online Dialogue Master of Online Persuasion
Conversion XL Digital Analytics

Talen

Nederlands

Engels

Duits

Project management

Scrum / Agile

Internet

Content Management

WordPress
Umbraco
Dot Net Nuke
SharePoint
Tridion
SiteCore

Techniek

HTML
CSS
JavaScript

Ontwerpen

Pen en papier 🙂
Balsamiq Mockups
Sketch
Adobe XD
Adobe Photoshop

Internet Marketing

Zoekmachines

Semrush
Screaming Frog

Digital Analytics

Google Analytics
Google Tag Manager
Google Data Studio

Conversie optimalisatie

Master of Online Persuasion
Google Optimize

Neem contact met mij op

(06) 505 11 851

ma. t/m vr. van 09.00 tot 18.00 uur

Adres Aubadestraat 10, 7323 LB Apeldoorn